Over mij

Het is 10 september 2017, rond 23:00 uur. Ik lig in de badkuip van mijn hotelkamer op Bali, als ik in mijn dagboek het volgende “mission statement” opschrijf.

‘Mensen laten zien dat ze tot meer in staat zijn en een beter leven kunnen creëren dan waar ze nu genoegen mee nemen’.

Flashback naar 2011. Ik heb net mijn vwo-diploma behaald. Het schoolsysteem heeft me niet erg enthousiast gemaakt. Jong en onbevangen denk ik dat ik het ‘ook wel op eigen kracht kan’. Later realiseer ik me dat in die gedachte een rake uitspraak verscholen zat:

“Whether you think you can or you can’t, you’re right” – Henry Ford

Ik kies ervoor om niet te studeren, maar om te ondernemen. En ga fulltime aan de slag als professioneel blogger.

Met mijn personalstyleblog trek ik een paar jaar later zo’n 40.000 unieke bezoekers per maand. Ik werk met klanten als KPN, Maybelline en Proctor & Gamble. En sta aan de wieg van online contentmarketing in Nederland. Steeds vaker krijg ik de vraag van merken en websites om ook content te creëren voor hun kanalen. Zo schrijf ik al snel blogs voor het trendblog van vanHaren Schoenen. Ik vind schrijven fantastisch en specialiseer me verder in copywriting.

Ondertussen bouw ik aan een tweede bedrijf, samen met Vera Camilla. Ons lifestyleplatform trekt binnen enkele maanden 50.000 unieke bezoekers per maand. En op YouTube bestaat onze achterban al snel uit 10.000 abonnees.

Wat volgt is een baan als accountmanager bij een internetuitgever. Hier verkoop ik online campagnes en doe ik bakken saleservaring op. Om vervolgens bij een communicatiebureau mijn liefde voor tekst achterna te gaan als tekstschrijver, schrijfcoach en communicatieadviseur. Terwijl ik ook nog steeds dagelijks blog en als freelancer werk.

Ik vind het heerlijk, al dat hustlen. Er is vrijwel geen klant waar ik ‘nee’ tegen zeg en ik blog nog steeds dagelijks. Ook op kerstavond, nieuwsjaarsochtend en om 03:00 uur ’s nachts. Van ontspannen zie ik simpelweg het nut niet in. Toch begint het op een gegeven moment te knagen. Mijn leven voelt steeds meer als een ratrace. Zou die race ooit stoppen?

Het antwoord is ‘ja’. Sneller dan verwacht en onvrijwillig. Op een dinsdagochtend word ik wakker met een pijnlijke arm. Ik voel direct dat het foute boel is. Een specialist stuurt me naar huis met de boodschap dat ik ernstige RSI-klachten heb. ‘Als je nu geen rust neemt, is de kans groot dat je chronisch pijn houdt’.

De schrik zit erin. Ik neem rust en begin me te verdiepen in mindset en persoonlijke ontwikkeling. Lees boeken, luister podcasts en huur meerdere coaches in. Er gaat een wereld voor me open. Ik leer onder andere hoe belangrijk het is om heldere doelen te hebben (iets wat ik nooit eerder had…). En dat de beste ondernemers niet zozeer harder, maar vooral slimmer werken (vaak kunnen we veel meer verdienen in minder tijd…). Ook leer ik dat ‘iets op eigen kracht kunnen’ relatief is: alle succesvolle mensen hebben een coach.

Terug naar die badkuip op Bali. Ik lig daar meer ontspannen te zijn dan ik in jaren ben geweest. Het resultaat is dat ik me opeens bewust word van mijn missie: “Mensen laten zien dat ze tot meer in staat zijn en een beter leven kunnen creëren dan waar ze nu genoegen mee nemen”. Al langer help ik ZZP’ers om me heen zijdelings met marketing, sales, mindset en het ondernemerschap. It’s time to step up the game!

Inmiddels ben ik gecertificeerd businesscoach. En help ik jou om de leukste klanten aan te trekken. Die jou goed betalen voor de waarde die je biedt. Zodat jij zelf kunt bepalen met wie, waar en wanneer je wilt werken. En dus hoeveel je verdient en hoeveel vrije tijd je hebt. Is het ook voor jou tijd to step up the game?

Publicaties, reacties en awards

In de afgelopen jaren kwam ik regelmatig in de media met mijn blog Fashion is a party. Ook ontving ik vele geweldige reacties van volgers en klanten op mijn werk als blogger en copywriter. Hieronder vind je een impressie. Klik op een afbeelding om deze groter te bekijken.

Nieuwe blogs direct in je mail?