Exclusief voor ambitieuze coaches, trainers en consultants: maak de helft minder uren, verdubbel je inkomen

Meld je aan voor een telefonisch gesprek.

Mijn overtuiging is dat het voor elke ambitieuze coach, trainer of consultant mogelijk is om succesvol te zijn met hoogwaardige programma’s. En zo je uren te halveren, terwijl je inkomen verdubbelt. Maar de situatie is bij elke ondernemer anders. Herken je je in de volgende drie punten? Dan ga ik graag met je in gesprek over jouw persoonlijke mogelijkheden.

 

  • Je omzet is al heel goed, maar je moet er nog te hard voor werken
  • Je wilt zelf je agenda kunnen indelen en bepalen onder welke voorwaarden je met klanten werkt
  • Je wilt graag een hoger inkomen, (ver) voorbij €100.000,- per jaar
groeigesprek, suzanne van schaik, businesscoach

Meld je hier aan voor een telefonisch groeigesprek van ca. 45-60 minuten met mij persoonlijk. Sinds 2017 heb ik tientallen ambitieuze ondernemers begeleid om meer te verdienen in minder tijd. Dit nadat ik zelf binnen een half jaar mijn omzet verdrievoudigde, terwijl mijn uren zijn gehalveerd.

In dit groeigesprek leer je:

  • Hoe je je dienst veel aantrekkelijker kunt maken voor klanten
  • Wat ervoor nodig is om op korte termijn je omzet te verdubbelen
  • Hoe je meer impact maakt op je klanten in minder tijd

Belangrijk: Helaas kan ik niet iedereen helpen. Ik kan je helpen wanneer je:

  • Kennisondernemer bent (kennis overdraagt op je klanten), zoals coach, trainer, consultant, marketeer of strateeg
  • Al een goedlopend bedrijf hebt, met betalende klanten
  • Minimaal basisvaardigheden hebt van marketing en sales
  • Bereid bent om te investeren in de groei van je bedrijf

Het groeigesprek is gratis, maar ik heb niet onbeperkt plek. Daarom maak ik een selectie uit de aanmeldingen die ik krijg. Beantwoord de vragen hieronder zo volledig mogelijk om in aanmerking te komen voor een gesprek. Na het beantwoorden van de vragen kun je een datum en tijdstip in mijn agenda kiezen waarop ik je zal bellen. Als ik je niet kan helpen, laat ik je dat tijdig per e-mail weten.

“In de tweede week had ik al meermaals de investering terug verdiend”

“Na een half jaar heb ik mijn omzet verdubbeld, terwijl ik minder werk. Achteraf had de investering in dit traject best nog wel wat groter gemogen”. Ciska

“Voordat ik met Suzanne ging werken, twijfelde ik over de investering, maar ook over de verandering die het zou betekenen voor mijn business. Mijn bedrijf liep niet zoals ik wilde, maar toch vond ik het spannend om los te laten wat niet werkte. Na mijn gesprek met Suzanne, besloot ik ‘ja’ te zeggen en ervoor te gaan. Alleen al die keuze maken, zorgde voor een grote stap in mijn mindset: ik ging veel groter denken. Ik heb het traject ervaren als een grote transformatie. Na een half jaar heb ik mijn omzet verdubbeld, terwijl ik minder werk. Mijn verkoopgesprekken gaan veel gemakkelijker en ik voel niet meer de druk om te moeten verkopen. Wat ik ook erg fijn vind, is dat de processen in mijn bedrijf heel erg zijn versimpeld. Ik heb meer focus, waardoor het makkelijker is om te bepalen wat ik wel en niet doe. Ik ben vooral blij met het feit dat ik veel meer geld heb verdiend, maar zeker ook met de groei in mijn mindset. Achteraf had de investering in het traject best nog wel wat groter gemogen. Ik zou het traject zeker aanbevelen. Je moet er wel tegen kunnen dat Suzanne door je bullshit heen prikt, want daar is ze heel goed in”.

 

Welke twijfels had je van tevoren?

Of ik de investering wilde doen

Mijn business een grote omslag geven en veranderen. De verandering vind je spannend. Het kan ook alleen maar beter en groeien.

 

Hoe was je ervaring (met product/dienst) uiteindelijk?

Toen ik ‘ja’ had gezegd, ging ik ervoor. Ging ik niet half doen wat ik deed. De calls met jou vond ik heel fijn, omdat je dan 1-op-1 kan sparren met iemand. Dat is waar vooral de waarde in heeft gezeten, waar ik veel aan heb gehad.

Ervaren als een grote transformatie. De stap om het traject te gaan doen, was al een grote stap in mijn mindset. Daarmee mocht het veel groter en serieuzer worden. Daarmee werden mijn ambities veel groter.

Ik durf nu ook over heel andere trajecten na te denken. Nu zeg ik: die prijs mocht nog wel wat hoger.

Door zo’n traject te doen, word je mindset gestretcht en ga je veel groter denken en willen.

 

Wat waren je resultaten van het gebruik van (product/dienst)?

Mijn omzet is gegroeid. In ieder geval x2. Afgelopen maand voor het eerst €10.000,-. De verkoopgesprekken gaan veel makkelijker. Ik voel niet meer de druk: ik moet aan jou iets verkopen. De processen zijn heel erg versimpeld in mijn bedrijf. Er is veel meer één focus. Mijn marketing is veel simpeler. Bepalen wat ik wel en niet doe is veel makkelijker.

De keiharde knaken, maar ook de groei in mijn eigen mindset. Hongerig naar meer. Het hebben van een businesscoach is echt ontzettend belangrijk.

 

Zou je (product/dienst) aanbevelen?

Ja, zeker. Wel aan een beetje “stevige” mensen. Mensen die tegen jouw geprik kunnen. Jij bent heel goed als iemand zit te bullshitten om daar doorheen te prikken. Je bent niet alleen maar van de zachte gezelligheid. Communicatiestijl is niet met de mantel der liefde.

Mensen die serieus denken: ik wil en durf het om te gooien als het “moet”. Moedig zijn is een vereiste.